S kódem VELIKONOCE10 u nás máte 10% slevu na nákup nad 500,-

Když už vašemu mrňouskovi pouze mléko nestačí…

Když už vašemu mrňouskovi pouze mléko nestačí…
Kojení je ten nejlepší způsob výživy vašeho miminka. Co ale dělat, když na něm vidíte, že už mu k ukojení jeho hladu pouze mateřské mléko nebo lahvička s dětskou výživou nestačí? Je ten nejlepší čas uvést ho do světa nových chutí a začít s příkrmy.

Prémiová kojenecká výživa z Anglie

Kojenecká výživa Kendamil je vyrobena z plnotučného mléka na místních farmách v Cumbrii a Lake District ve Velké Británii.Mléka byla vyvinuta speciálně tak, aby bylo zachováno to nejlepší z přírody. Speciální postup zpracování zajišťuje nejen plnou a krémovou chuť, ale také vysoké nutriční hodnoty plnotučného mléka v kombinaci se všemi základními vitamíny a minerály, které vaše dítě potřebuje pro přirozený rozvoj a růst. Produkty Kendamil jsou bez palmového oleje, bez rybího tuku, bez GMO i bez sóji.

Prémiová značka BIO příkrmů z Estonska

Estonská značka SALVEST vznikla v roce 1946. Za svou tradicí si hrdě stojí, dbá na kvalitu, udržitelný přístup a prvotřídní suroviny. Jejím cílem je, aby si každý mohl snadno a pohodlně pochutnat na kvalitních a chutných pokrmech od lokálních farmářů.

 

Prémiová značka BIO příkrmů z Francie

Cílem je, aby děti poznaly pravou chuť 100% BIO ovoce a zeleniny Díky krátkému seznamu ingrediencí ve složení si děti osvojí správné stravovací návyky. Recepty michelinského šéfkuchaře Gurmánské a nutričně vyvážené. Netradiční ingredience podtrhují originální kombinace chutí. Transparentní složení Přidali jsme jen to, co je potřeba. Žádné levné náhražky, jen bio ovoce a zelenina z permakulturní zahrádky.

Nejlepší je začít tím, co už ochutnal

Při přechodu na pevnou stravu je nejlepší začít s takovým příkrmem, který už miminko částečně zná. Může se jednat o kašičky jemné konzistence, na jejichž přípravu se využívá mléko, na které je miminko zvyklé. Ať už využijete mateřské mléko nebo umělé mléko, lze jej smíchat s kašičkou v takovém poměru, aby vzniklo buď hustší mléko nebo řidší kaše. Ideální na takovou přípravu je rýžová kaše KENDAMIL, která je navíc bez lepku.

S příkrmy začínejte postupně

Od ukončeného 4. měsíce je dětské zažívání natolik vyspělé, že může začít přijímat ovocné a zeleninové příkrmy. Zkrátka trávicí systém vašeho miminka si už umí poradit i s jinou potravou, než je jen mléko. Přesto je nutné mít neustále na mysli, že právě mateřské nebo kojenecké mléko je pro něj až do 6. měsíce stále hlavním zdrojem živin. Miminko by si také na pevnou stravu mělo zvykat postupně – od několika málo lžiček denně až po skutečnou porci. A protože je každé miminko je jiné, o tom, kdy čas pro zavádění příkrmů skutečně nastal, je dobré poradit se s pediatrem, který je zná od narození.

Ukažte mu, na co je lžíce

Obecně platí, že potraviny, ať už kašičky nebo pyré, by měly mít zezačátku co nejhladší konzistenci, protože miminko doteď přijímalo pouze tekutinu bez jakýchkoli hrudek či kousků a na pevnou stravu je zapotřebí zvykat jeho trávicí systém postupně den po dni. Hned od začátku je dobré podávat mu příkrm malou dětskou lžičkou, aby se připravilo na konzumaci pevné stravy tak, jak to dělají dospělí. Vhodné je začínat s jednodruhovým pyré a nemíchat několik druhů ovoce nebo zeleniny dohromady. Už kvůli tomu, že kdyby se u miminka vyskytla alergie na některý z nich, je možné jej v takovém případě identifikovat a do budoucna se mu vyhnout. Osvědčené druhy ovoce je možné kombinovat, nicméně je dobré držet se jednoduchosti a dítěti nabízet maximálně dva druhy ovoce, aby se v chutích neztratilo.

Pomozte mu zvládnout správné návyky

Kromě ryze praktického hlediska má volba pyré z jednoho nebo dvou druhů ovoce či zeleniny i další důvod. I tak malý prcek, jako je čtyřměsíční miminko, má vyvinuté chuťové pohárky a potřebuje si tříbit chuťový vkus. A my bychom mu měli při zavádění příkrmů jeho poznávání a následnou cestu ke správným stravovacím návykům co nejvíce zjednodušovat, a ne mu motat hlavu koktejly dřív, než si osvojí základní chutě.

K ruce vám budou příkrmy Salvest a Good Gout

Do výroby ovocného nebo zeleninového pyré se můžete samozřejmě pustit sami, nicméně pokud se chcete vyhnout některým rizikům nebo nemáte času na rozdávání, vsaďte na bio příkrmy značek Salvest nebo Good Gout vhodné pro děti od ukončeného 4. měsíce.

A zatímco při výrobě vlastního příkrmu byste potřebovali najít a prověřit si svého dodavatele chemicky neošetřovaného ovoce, bio produkty značky Salvest nebo Good Gout jsou opatřeny certifikátem BIO a ten ručí za to, že veškeré suroviny, které jsou uvnitř, byly vypěstovány v BIO kvalitě. Příkrmy neobsahují žádný přidaný cukr, umělá barviva ani konzervanty.

      

O nás

BABY CENTRUM bylo založeno již v polovině 90. let. Na ploše 700 m2 nabízíme vše pro miminka i budoucí maminky. Více než 20 let je tu pro Vás náš proškolený tým, který se Vám bude věnovat sedm dní v týdnu.

+420 736 667 580

Bratr. Veverkových 1200, 530 02 Pardubice

Sledujte nás
Najdete nás i na MALL.CZ
Stručně ke zpracování Vašich údajů

Na našich webových stránkách využíváme různé technologie, abychom mohli zlepšit Vaši zkušenost s jejich používáním. K nim patří zpracování údajů, které je technicky nutné k fungování webových stránek a jejich funkcionalit, stejně jako další technologie sloužící k pohodlnému nastavení webových stránek, k vytváření anonymních statistik nebo pro inzerci personalizovaných (reklamních) obsahů.

Pod tlačítkem Nastavit se můžete kdykoliv svobodně rozhodnout, které typy užití chcete povolit. Další informace, mimo jiné k právu na odvolání souhlasu, jež můžete kdykoliv využít, naleznete v našich Zásadách o zpracování osobních údajů.